Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2011. December 08. 07:28, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Az életmód áll a rákos esetek 40 százaléka mögött

Az életmód áll a rákos esetek 40 százaléka mögött

Az Egyesült Királyságban nemrégiben végeztek el egy felmérést, amelynek eredménye szerint a rákos esetek közel fele megelőzhető lenne, ha az emberek áttérnének az egészséges életmódra.

A legkárosabb szokások közé sorolták a szakemberek a dohányzást, az alkoholfogyasztást és a helytelen táplálkozást.

A szerzők állítása szerint elemzésük az eddigi legátfogóbb a témában, amely bebizonyítja, hogy a rákos esetek közel fele nem fogható a génekre vagy a balszerencsére. Az adatokból ugyanis egyértelműen kiderül, hogy a bűnös a helytelen életmód - írja a British Journal of Cancer.

A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a legnagyobb károkat a dohányzás okozza, amely a férfiak esetében a rákos megbetegedések 23 százalékáért, a nők esetében pedig 15,6 százalékáért felelős. A dobogó második helyén áll a helytelen táplálkozás, elsősorban a friss gyümölcsök és zöldségek hiánya az étrendben.

A nők esetében a túlsúly is igen előkelő helyen szerepel a daganatos betegségek kiváltó okának képzeletbeli ranglistáján, a férfiaknál pedig az italozás okozhat végzetes elváltozásokat. Az orvosok hangsúlyozzák: az életmód által kiváltott rákos esetek mind megelőzhetőek lennének, ezért érdemes elgondolkodni az egészséges életmódra való áttérésen.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során