Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. November 03. 14:33, csütörtök | Sport

Bazsi a 2022-es Autósport Olimpián

Bazsi a 2022-es Autósport Olimpián

Október 26-30 között került megrendezésre Marseille-ban, az FIA Motorsport Games nevű Autósport Olimpia.

A kilenctagú Magyar válogatott tagja volt Juráncsik Balázs, aki a Gokart Sprint Senior kategóriájában képviselte hazánkat.

Juráncsik Balázs beszámolója:
A hétvégén lezajlott a második FIA Motorsport Games, amit Franciaországban rendeztek meg. Egy igazi hullámvasút volt ez a hétvége.
A pénteki 5 edzésből 4 edzésen a top 10-ben zártunk, ezután jött az időmérő, ahol 2 csoportba soroltak minket a 31 fős mezőnyből. Az időmérőn a csoportomban sikerült megszerezni az 5. helyet, de volt pár pilóta, akik büntetést kaptak, így csoport 3. és összetett 5. helyre léphettem elő.
Az első selejtező futamon még a géppel és a többi versenyzővel ismerkedve, az 5. helyről indulva csak a 10. helyen sikerült beérni. Mivel az első spoiler (lökhárító) beesett, csak a 16. helyet tudhattam magaménak.


A második selejtezőn egy jó rajt, és a mögöttem történt rajtbaleset miatt, sikerült megőriznem az 5. helyet. Viszont utólag 2 pilótát megbüntettek, ezért a 3. helyen végeztem a második selejtező futamon.
A harmadik selejtezőn a rajt után egy incidensbe kerültem és emiatt visszaestem a mezőny közepére, és csak a 13. helyen értem be.
Ezekkel együtt a döntőt a 8. helyről kezdhettem. A döntőben egy jó rajt után, sikerült megtartanom a rajtpozíciót, a 8. helyen végeztem. A döntő 32 körös volt, a végére eléggé elfáradtam.
Összességében fantasztikus versenyek voltak, nagyon jó volt a hangulat és a társaság is.
Köszönöm Szűcs László Szümi-nek, Sövér Lászlónak az egész hétvégi szerelést, és segítséget a futamok során.

Köszönöm a Magyar Válogatott csapat tagjainak a drukkolást a hétvége folyamán. Külön köszönet Oláh Gyárfásnak, hogy dicsért, és biztatott a hétvégén!
Örömmel tölt el, hogy Magyarországról is követték a versenyemet és szurkoltak nekünk!
Óriási hála édesapámnak Juráncsik Tibornak, hogy lehetővé teszi nekem, hogy évről-évre egyre jobb helyekre tudok eljutni, és ilyen nagyszerű eredményeket érhetek el.


Fotó: Hajóka SportFotó
- Hajósi Miklós -

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.