Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Január 27. 14:59, csütörtök | Kék hírek
Forrás: mti/illusztráció: police.hu

Budapesten fogtak el egy német kokaindílert - Videó

Budapesten fogtak el egy német kokaindílert - Videó

Budapesten fogtak el egy német férfit, akit a német hatóságok azzal gyanúsítanak, hogy annak a bűnszervezetnek volt a tagja, amely tonnaszámra hozott kokaint Dél-Amerikából Németországba

- közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda csütörtökön a police.hu oldalon.

Azt írták, hogy a férfit szerda délután egy Múzeum körúti lakóépületben fogták el; kiadatásáról később döntenek a magyar hatóságok.

Az ügyről azt közölték, hogy a bűnszervezet, amelynek feltehetően a férfi is tagja volt, a kokaint konténereket szállító hajókon csempészte be Németország területére.

A férfit összefüggésbe hozták Európa egyik legnagyobb drogfogásával is: a német rendőrség 2021. február 12-én 16 tonna kokaint foglalt le a hamburgi kikötőben.

A német rendőrök ENFAST-hálózaton (Célkörözési Egységek Európai Hálózata) keresztül azután keresték meg a Nemzeti Nyomozó Irodát, illetve annak szakegységét az Életvédelmi és Célkörözési Főosztályt, hogy megtudták, a férfi Magyarországon bujkálhat.

Tekintettel arra, hogy a férfit különösen veszélyes és fegyveres személyként tartják számon a német rendőrök, elfogásához a nyomozók a Terrorelhárítási Központ segítségét kérték - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.