Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2023. Április 19. 06:00, szerda | Belföld
Forrás: mti

Csütörtökön és pénteken kell beiratkozni az általános iskolákba

Csütörtökön és pénteken kell beiratkozni az általános iskolákba

Az általános iskolát szeptemberben kezdő, leendő elsőosztályosokat csütörtökön és pénteken kell beíratni a kiválasztott intézményekbe - közölte a Klebelsberg Központ.

A Klebelsberg Központ idén is javasolja a szülőknek az online jelentkezést.

Az április 20-21-én esedékes általános iskolai beiratkozás minden leendő elsőst érint. A Klebelsberg Központ az online beiratkozáshoz már április 5-én megnyitotta a Kréta-rendszer e-ügyintézési főoldalán a jelentkezési felületet, ahol rögzíteni lehet a személyes adatokat - írták.

Mint olvasható, jelentkezni emellett az Ügyfélkapun keresztül is lehet, a köznevelési feladatok között megtalálható a felület. Ez jelentősen meggyorsíthatja a személyes beiratkozás folyamatát.

A Klebelsberg Központ tájékoztatása szerint az elektronikus beiratkozás használatával személyesen csak az eredeti okiratokat kell bemutatni csütörtökön vagy pénteken a kiválasztott iskolában, az adatok megadásával és rögzítésével járó időt a szülő megtakarítja.

A saját körzetébe tartozó gyermeket minden iskola köteles felvenni, de ha a körzetes gyerekeken felül marad még férőhely, azt a körzeten kívüli diákokkal is feltölthetik az intézmények.

A kötelező felvételt biztosító köznevelési intézmények listája és a körzethatárok elérhetők az Oktatási Hivatal honlapján (https://www.oktatas.hu/) - olvasható a közleményben.

Fotó: Pixabay

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során