Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2023. Február 27. 13:10, hétfő | Sport
Forrás: mti

Érik az első nemzetközi Veszprém-Szeged párharc

Érik az első nemzetközi Veszprém-Szeged párharc

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulója előtt jelentős esélye van annak, hogy a Veszprém és a Szeged egymással játszik majd az egyenes kieséses szakasz első fordulójában.

A két magyar csapatnak már 184 tétmérkőzése volt egymás ellen - 125 veszprémi siker, hét döntetlen és 52 szegedi győzelem a mérleg -, mindkettő 1982 óta állandó résztvevője az európai kupasorozatoknak, de még soha nem találkoztak a nemzetközi porondon.

A BL-ben 13 forduló után a Veszprém harmadik az A csoportban, a Szeged pedig hatodik a B csoport tabelláján, vagyis jelen állás szerint egymással játszanak a negyeddöntőbe jutásért, a csoportok első két helyezettje ugyanis automatikusan a legjobb nyolc közé kerül.

Az utolsó körben, szerda este a 18 pontos bakonyiak a Paris Saint-Germain vendégei lesznek, és csak akkor szerezhetik meg a második helyet, ha több pontot gyűjtenek a francia fővárosban, mint az ugyancsak 18 pontos német SC Magdeburg másnap hazai pályán a román Dinamo Bucuresti ellen, mivel a végelszámolásnál pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmények rangsorolnak.

A 10 pontos szegediek sorsa sincs a saját kezükben, ugyanis szerdán házigazdaként nyerniük kellene a francia HBC Nantes ellen, és közben szurkolni, hogy ezzel párhuzamosan a 11 pontos dán Aalborg HB kapjon ki a már biztos kieső szlovén RK Celje PL otthonában.

A rájátszás első fordulójában március 22-én és 23-án lesznek az első meccsek, a visszavágók pedig egy héttel később.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.