Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Augusztus 11. 14:45, csütörtök | Sport
Forrás: HírTV

Fölényes magyar győzelem a Puskásban

Fölényes magyar győzelem a Puskásban

Magabiztos, szép játékkal végezte ki a magyar labdarúgó-válogatott Izlandot az Eb-selejtezők főpróbáján szerda este. Az persze jó kérdés, hogy mit sikerült gyakorolni a világranglista 121. helyére zuhant Izland ellen.

Sérülések és a svédek elleni meccsen eltiltott játékosok hiánya miatt alaposan felforgatott válogatott lépett pályára Izland ellen az őszi Eb-selejtezőkre – Svédország, Moldova és Finnország ellen – felkészítő mérkőzésen szerda este. Egészségügyi okokból Lázárra, Gerára és Szabicsra nem számíthatott Egervári Sándor, miközben sárga lapok miatt nem lesz ott a Svédország elleni selejtezőn Juhász Roland és Vanczák Vilmos, ezek után pedig olyan játékosokat keresett a kapitány, akik minőségi pótlást jelenthetnek, másrészről viszont sokoldalú futballisták. Így fordulhatott elő, hogy jobbhátvéd híján Varga Józseffel kezdtünk a legproblematikusabb poszton, középhátvédként pedig bemutatkozott Korcsmár Zsolt. (A kapuban egyébként Bogdán Ádám állt, rajta kívül pedig még Laczkó Zsolt, Lipták Zoltán, Vadócz Krisztián, Elek Ákos, Dzsudzsák Balázs, Koman Vladimir, Hajnal Tamás és Rudolf Gergely fért be a kezdőbe.)

A kezdeti tapogatózás után gyorsan kiderült, hogy melyik válogatott áll a világranglista 121. helyén, és melyik a 47.-en, Rudolf mattolhatta volna Magnussont a 8. percben, de ekkor még várnunk kellett a vezetésre. Fél óra kellett ahhoz, hogy az egyik karika eltűnjön az eredményjelzőről, ehhez pedig egy gyors labdakihozatal kellett Varga, Lipták és Koman érintésével, a szombathelyi legény pedig gyorsan kapcsolt, hogy lövőhelyzetben van, kilőtte a jobb alsó sarkot. Az addig igen halvány Dzsudzsák Balázs ekkor jött lendületbe, és mozgásával folyamatosan zavarta hol a kékek kapusát, hol a védősort. A félidő utolsó percében aztán nem ő, hanem megint a jobbszárny volt hatékony, mégpedig megintcsak Koman révén, aki ezúttal a védők mögé löbbölt egy Liptáktól kapott passzt, ezzel pedig Rudolf az üres kapuig ment, 2-0! Az első félidőben látni kellett, hogy bár támadásban a jobboldalunk veszélyesebb, jobbhátvéd nélkül egy ennél komolyabb csapat – mondjuk a svédek… – simán felmorzsol minket ezen a szélen.

A félidőben kicsit érthetetlen módon aztán beállt Juhász Lipták helyére, Rudolf visszajött a jobbszélre, Priskin pedig Vadóczot váltva csatárként szerepelt. Az izlandiak közben szépen elkészültek az erejükkel, amit Dzsudzsák, Rudolf és Koman állandósuló ficánkolása is jelzett. Az 59. percben eldőlt a képzeletbeli 3 pont sorsa, ugyanis az Anzsi Mahacskala szélsője lekopírozta Finnországban lőtt gólját (3-0). A hajrában pedig Elek Ákos pakolt még egyet egy szöglet után. A mérkőzés hátralévő részében csak a különbségre kellett vigyázni, önbizalommal telve várhatjuk a Svédország elleni, szeptember 2-ai, budapesti Eb-selejtezőt.

MAGYARORSZÁG – IZLAND 4–0 (2–0)
2011. augusztus 10. 19.45, Puskás Ferenc Stadion Budapest, 10 000 néző
vezette: Stark – Pickel, Kleve (mindhárman németek)
gól: Koman (32. perc, 1-0), Rudolf (45., 2-0), Dzsudzsák (59., 3-0), Elek (4-0, 88.)
sárga lap: Hreidarsson (52.)
MAGYARORSZÁG: Bogdán – Korcsmár, Lipták (Juhász, 46.), Laczkó (Halmosi, 85.) – Varga, Elek, Vadócz (Priskin, 46.) – Koman, Hajnal (Koltai, 76.), Dzsudzsák (Czvitkovics, 86.) – Rudolf. Szövetségi kapitány: Egervári Sándor.
IZLAND: Magnusson – Saevarsson (Adalstenisson, 74.), Hreidarsson (Helgasson, 68.), Sigurdsson (Valgardsson, 52.), Johsson – Gudmundsson, Gunnarsson (Fjolusson, 66.), Gislasson, Bjarnasson – Gudjohnsen (Smarasson, 85.), Helgusson (Finnbogasson, 46.). Szövetségi kapitány: Olafur Johannesson. (da)

MNO

Címkék: labdarúgó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.