Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2015. Április 19. 21:38, vasárnap | Helyi
Forrás: Polgármesteri Hivatal

,,Gyöngyösi Fiatalok a Művészetekért” Kitüntetés Fajgerné Dudás Andrea Júlia részére

,,Gyöngyösi Fiatalok a Művészetekért” Kitüntetés Fajgerné Dudás Andrea Júlia részére

Gyöngyösi Fiatalok a Művészetekért”
kitüntetésben részesíti:

Fajgerné Dudás Andrea Júlia festőművészt és képzőművész-tanárt

Fajgerné Dudás Andrea Júlia a Berze Nagy János Gimnáziumban érettségizett 2004-ben, családjával együtt Gyöngyösön él. A Magyar Képzőművészeti Egyetemen 2011-ben szerzett festőművész és képzőművész-tanár diplomát. Erasmus ösztöndíjjal Drezdában munkálkodott, ahol elméleti kutatásai mellett olajfestmény sorozattal tért haza. Ezen sorozatát városunkban is bemutatta a Honvéd Kaszinóban: Rosalba Carriera és én címmel. A Drezdában eltöltött időszak alatt megalapozta a magyar és a külföldi egyetem tartós kapcsolatát, hiszen kiállítást szervezett a két egyetem hallgatói számára Budapesten, majd Drezdában. Festészete mellett provokatív performanszokkal és eat-art happeningekkel is dolgozik. 2013-ban Bécsben egy hónapon át mutatott be eat-art happeningeket a Museum Quartier-ban.
Az egyetem elvégzése után visszatért Gyöngyösre, és tevékenységével új színt hozott a város művészeti életébe.

Alkotásaival 2006 óta rendszeresen találkozhatunk. Az eltelt időszakban 37 rangos, csoportos kiállításon volt lehetősége munkáit bemutatni. Mind e mellett 2010 és 2014 között 14 alkalommal volt egyéni kiállítása, melyek helyszíne főként Budapest volt. Folyamatosan tervezi, szervezi újabb kiállításai lehetőségeit. 2010 óta tagja a Gyöngyösi Műhely alkotó csapatának. Más művészekkel közös kiállítása városunkban 2006 és 2015 között tizenhárom alkalommal volt a Fő tér Galériában, a Kaszinó Galériában, a Barátok terén a Hordozható-Mária szobrok találkozóján és a LISZI-ben.

Mindannyiunk számára szimpatikus lehet, hogy sikeres alkotói tevékenysége mellett fontosnak tartja szülő városának, Gyöngyösnek, a város lakóinak az alkotói örömmel való találkozást és a hozzánk érkező vendégeknek a helyi képzőművészeti élet bemutatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben