Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2023. Szeptember 15. 07:35, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Gyopáros Alpár: a kormány a jövőben is folytatja a Magyar falu programot

Gyopáros Alpár: a kormány a jövőben is folytatja a Magyar falu programot

A kormány a jövőben is folytatja a Magyar falu programot, és a falvak által jelzett fejlesztésekhez lépésről lépésre biztosítja a forrásokat - mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Gyopáros Alpár felidézte, hogy Hévízgyörk a Magyar falu program indulása óta több mint 270 millió forintnyi fejlesztést hajthatott végre a program keretében.

Hangsúlyozta: a kormány figyel arra, hogy milyen igényeket fogalmaznak meg a falvakban élők, és ezeket a javaslatokat beépítik a programba, megjelennek a pályázatokban.

A kormánybiztos közölte, hogy a program meghirdetése óta, az elmúlt mintegy négy évben 2900 önkormányzati fenntartású utcát újítottak fel 68 milliárd forintból és 1300 járdaszakaszt építettek több mint 7 milliárd forint értékben. A falvakat összekötő, állami kezelésben lévő utakból 3800 kilométer újult meg, az év végére, a jövő esztendő elejére pedig ez a szám eléri a 4000-et - tette hozzá.

Vécsey László, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt mondta, hogy Hévízgyörkön másfél évtizede kiegyensúlyozott fejlesztés zajlik. Mindez nagymértékben köszönhető a Magyar falu programnak, amely ott, a Galga mentén különösen nagy jelentőséggel bír - fűzte hozzá.

Bazan Tibor, a község fideszes polgármestere a többi között a településnek adott kormányzati források jelentőségéről beszélt, mert - úgy fogalmazott - Hévízgyörk kizárólag pályázati forrásból tud fejlesztéseket megvalósítani, a saját bevétel az önerő és a működés biztosításához elegendő.

A Deák Ferenc utca 450 méter hosszú, kétoldali szegéllyel megépült aszfaltútjához 45 millió forintot adott a Magyar falu program, amihez 18 millió forint önerőt tett hozzá a település.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 10. 12:06, péntek | Belföld

A KSH szerint olcsóbbak lettek az üzemanyagok itthon, a szomszédos országok áranál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 626, míg a régiós országokban 616 forint volt.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Belföld

Hszi Csin-ping: Kína és Magyarország mindig barátok voltak

Kína és Magyarország mindig barátok voltak, de történelmük során most a legjobb a kapcsolat a két ország között - jelentette ki Hszi Csin-ping, a Kínai Népköztársaság elnöke csütörtökön Budapesten.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Belföld

Orbán Viktor: támogatjuk a kínai békekezdeményezést

Támogatásáról biztosította az ukrajnai konfliktus lezárását célzó kínai békekezdeményezést csütörtökön, a Hszi Csin-ping kínai államfővel közösen tett sajtónyilatkozatában Orbán Viktor miniszterelnök.