Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Június 14. 07:51, kedd | Kék hírek
Forrás: mti

Hét év fegyházra ítéltek két embert kábítószer-kereskedelem miatt

Hét év fegyházra ítéltek két embert kábítószer-kereskedelem miatt

Jogerősen 7 év fegyházbüntetésre ítélt kábítószer-kereskedelem miatt két embert hétfőn a Debreceni Ítélőtábla, ezzel helybenhagyta a Miskolci Törvényszék elsőfokú döntését - közölte a táblabíróság szóvivője az MTI-vel.

Fórizs Ildikó elmondta: a bíróság az elsőrendű vádlottat a fegyházbüntetés mellett csaknem 1,65 millió forintos vagyonelkobzásra ítélte. A másodrendű vádlottat a kábítószer-kereskedelem bűntettén kívül új pszichoaktív anyaggal visszaélés vétségében és kábítószer birtoklása bűntettében is bűnösnek mondták ki, őt a 7 év fegyház mellett 30 ezer forint vagyonelkobzásra ítélték. A vádlottak legkorábban büntetésük kétharmad részének kitöltése után bocsáthatók feltételes szabadságra.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a másodrendű vádlott 2012 júniusában Budapesten két alkalommal átvett egy ismeretlen férfitól fehér por állagú, ismeretlen mennyiségű és minőségű kábítószert, valamint harminc, új pszichoaktív anyagot tartalmazó tablettát azzal, hogy azt az elsőrendű vádlott ózdi címére szállítja. A szállításért harmincezer forintot kapott.

A második alkalommal az átadás során a rendőrök tetten érték a két embert. A házkutatás során 802 gramm amfetamint, 83 gramm speedport és 30 tablettát foglaltak le - ismertette a bírósági szóvivő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.