Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Január 28. 08:38, péntek | Kék hírek
Forrás: infovárosok/ügyészség

Kilencszer lőtt sógorára

Kilencszer lőtt sógorára

Másodfokon is elítélték a férfit.

A vádirat szerint a férfi és a sógora egy korábbi családi konfliktus miatt rossz viszonyban voltak, emiatt a vádlott testvére és a sógora sokat veszekedtek egymással. A vádlott 2020. november 28-án Sárisápon délelőtt az utcán összetalálkozott testvére gyermekével, aki elmondta neki, hogy szülei megint a vádlott miatt vesztek össze. A férfi magához vette az engedéllyel tartott gáz – és riasztó fegyverét, ezt követően a testvérével és annak családjával találkozott az egyik sárisápi buszmegállóban azért, hogy együtt elutazzanak a nagyszülőket meglátogatni. A vádlott sógora kocsival utánuk ment, majd amikor odaért a buszmegállóba, kiszállt a járműből és a vádlott felé indult, aki elővette a fegyvert, és kilenc alkalommal célzott lövést adott le sógorára – közölte az ügyészség.

A vádlott sógorának sérülése nem keletkezett, azonban a férfi kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartásától a buszmegállóban várakozók megijedtek.
Mindezért fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette miatt indult ügyn az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján. Az Esztergomi Járásbíróság 1 év, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte azt a lövöldöző férfit.

Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta.

A vádlott fellebbezése alapján eljárva a Tatabányai Törvényszék most, mint másodfokú bíróság helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.

2024. Április 08. 11:31, hétfő | Kék hírek

Három hónap alatt 9 alkalommal előzött meg illegális gyorsulási versenyt a Pest vármegyei rendőrség

Az év első három hónapjában 9 alkalommal előzött meg illegális gyorsulási versenyt a rendőrség Pest vármegyében.