Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. Augusztus 18. 10:07, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Lapáttal ütötték az idős férfit kirablói

Lapáttal ütötték az idős férfit kirablói

Azonosították és elfogták a nyomozók azt a két férfit, akik a gyanú szerint egy idős férfit raboltak ki tápiószelei otthonában.

Motoszkálásra, álmából riadt egy idős férfi július 15-én hajnali 2 óra körül, saját házában idegenekkel találta szembe magát. A gyanú szerint a két férfi a ház egyik ablakán mászott be a tápiószelei ingatlanba, rögvest értékek után kutattak. Amikor a sértett felébredt és kérdőre vonta őket, a 18 és 27 éves férfi egy lapát nyelével többször fejbe verte, és fenyegetések közepedte pénzt követelt a 74 éves férfitól. Pénzt nem tudtak szerezni, így kifelé menet egy kezük ügyébe akadt hangfalat vettek magukhoz, azzal menekültek el – közölte a rendőrség.

A nagykátai rendőröknek pár óra elegendőnek bizonyult, hogy azonosítsák a bűncselekmény elkövetésével összefüggésbe hozható támadókat. A 18 éves M. Patrikot és a 27 éves K. Ádámot augusztus 16-án délelőtt tápiószelén igazoltatták és vitték is a kapitányságra. Kihallgatásukon a cselekmény elkövetését mindketten elismerték. M. Patrik részletesen beszámolt a nyomozóknak tettéről, K. Ádám nem kívánt vallomást tenni.

Ellenük a Nagykátai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya -őrizetbe vételük mellett- felfegyverkezve, a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt folytatja le a további eljárást, letartóztatásukra előterjesztést tettek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során