Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2011. December 08. 06:57, csütörtök | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Le ne csússzanak róla, kezdődik a jelentkezési időszak

Le ne csússzanak róla, kezdődik a jelentkezési időszak

Jövő héten, december 15-ével kezdődik a 2012 szeptemberében induló képzések jelentkezési időszaka, a felvételizőknek két hónapjuk lesz eldönteni, melyik egyetemet, főiskolát választanák.

A felvi.hu oldalon közzétett tájékoztató szerint a decemberben kezdődő felvételi során a 2012. szeptemberben induló alap-, egységes, osztatlan képzésekre, mesterképzésekre és felsőfokú szakképzésekre lehet jelentkezni. A diákok korlátlan számú helyet jelölhetnek meg.

Az eljárás részletes szabályait, tudnivalóit a december 15-én megjelenő Felsőoktatási felvételi tájékoztató tartalmazza, amely a megjelenést követően a felvi.hu-n is elérhető lesz. Két kötet lát napvilágot, az egyikben az alap-, egységes, osztatlan képzések és a felsőfokú szakképzések, míg a másikban a mesterképzések szerepelnek. A szabályok és tudnivalók mellett a kiadványok tartalmazzák a 2012 szeptemberében induló képzések listáját is, amely szintén elérhető lesz a honlapon az Egyetemek, főiskolák menüpontban. Az eljárás során csak a tájékoztatókban meghirdetett képzésekre lehet jelentkezni.

A jelentkezési határidő: 2012. február 15. Kérelmet beadni kétféleképpen lehet majd, hagyományos jelentkezési lapon, amely beszerezhető a tájékoztatóból, az ügyfélszolgálaton, illetve a képzéseket meghirdető egyes felsőoktatási intézményekben, vagy elektronikusan, az e-felvételi rendszerén keresztül. A korábbi évek felvételi statisztikáról a felvi.hu Ponthatárok, rangsor menüpontjában, a pontszámításról a Pontszámítás részben, míg az egyes szakokról a Szakok, képzések pontban található bővebb információ.

Az Oktatási Hivatal és a felsőoktatási intézmények előre láthatólag 2012. július 24-én határozzák meg a ponthatárokat és ekkor hozzák meg az úgynevezett besorolási döntést, amely alapján kiderül, ki melyik intézménybe jutott be. A ponthatárok a kihirdetést követően a felvi.hu oldalon is elérhetők lesznek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során