Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Február 03. 14:13, péntek | Belföld
Forrás: Stop.hu

Legendákkal és toplistásokkal készül a VOLT

Legendákkal és toplistásokkal készül a VOLT

Élő legendákkal és a toplisták éllovasaival várja az idén immár huszadik VOLT a közönségét június 27 és 30 között, a megszokott helyen, Sopronban.

A legfrissebb hírek szerint headlinerként lép színpadra - a már korábban bejelentett Skrillex mellett - a Snow Patrol és az Iggy & the Stooges, de elfogadta a meghívást a Lostprophets, a Children of Bodom, a Hadouken és Katy B is.

Hónapok óta lehetetlen bekapcsolni a legnépszerűbb rádióadókat úgy, hogy ne szólaljon meg a Snow Patrol Called Out in the Dark című slágere. A korábban a U2 és a Coldplay társaságában turnézó brit csapat 2011-ben a legrangsabb brit zenei magazin, a Q díját vihette haza, jelenleg a novemberben megjelent albumukkal turnéznak a világ legjelentősebb arénáiban és fesztiváljain, június végén velük indul a VOLT.

Nincs még egy olyan banda sem az élők, sem pedig a holtak világában, amely akkora hatást gyakorolt volna a hetvenes évek közepén a Földet felforgató punk rock mozgalomra, mint a Stooges. Iggy Pop minden idők egyik legkarizmatikusabb frontembere, elpusztíthatatlan punk-rock ikon, akiben annyi energia van, mint egy száz megatonnás nukleáris töltetben. Iggy & the Stooges a 20. VOLTon.

A Lostprophets a hazai fesztiválközönség egyik legkedveltebb, legjobban várt csapata. A kétezres évek elején tomboló nu metal-viharral érkeztek, de több mint tízéves fennállásuk során sikerrel méretették meg magukat a hard rock, a poszt-hardcore, a poszt-grunge, sőt még az indie és az emo műfajok világában is. Új lemezükkel, az áprilisban megjelenő Weapons-szal érkeznek az idei VOLTra.

A legrangosabb brit zenei magazinok egybehangzó jóslata szerint a 2012-es év világszerte Katy B-ről szól majd. A dubstep kultúra üdvöskéje egyetemi szinten vágja a popkultúrát: erre bizonyíték a londoni Goldsmith Egyetem popzenei stúdiumain szerzett oklevele, valamint sikerei a brit slágerlistákon. Júliusban a modern funky, az igényes r&b és az egyre nagyobb tömegeket bűvkörébe vonzó dubstep trend hívei is megismerhetik Katy B páratlan hangját, és előadói karizmáját, aki először Magyarországon a VOLT közönségét kápráztatja el tehetségével.

A Hadouken! a new-wave elektronika világában olyan mindenki által ismert brandnek számít, mint a Coca-Cola az üdítőiparban. Minden kétséget kizáróan az elektronikus zene legfiatalabb híveit megmozgató tömegjelenségről van szó, melyet a Hadouken! zenéjében lakozó lendület táplál és éltet és ezúttal Sopronban ölt testet.

A skandináv metálkultúra elkötelezett hívei sem fognak unatkozni az idei VOLT-on. Sopronba érkezik ugyanis minden idők legenergikusabb metál bandája, a Children of Bodom.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során