Hírek
2012. Május 15. 07:11, kedd |
Belföld
Forrás: OrientPress
Természetes és mesterséges édesítők - amit tudni érdemes róluk
Nem egy egyszerű feladat kiválasztani és megtalálni a megfelelő édesítőszert. A következő összeállításban néhányat felsoroltunk. Kiderül, melyiket milyen ételben találjuk meg, és hogyan állítják elő azokat.
Az agave lé az agave nevű lédús növényből származó édes kivonat. Ebből készítik többek között a tequilát is. Szirup és nektár formájában is elérhető, és bármely egészséges élelmiszereket árusító üzletben, üveg formájában megvásárolható.
A stevia egy természetes, kalóriamentes édesítőszer, melyet a stevia nevű növény leveléből nyernek. Protein shake-ekben és üdítőitalokban találkozhatunk vele a leggyakrabban, de önállóan is kapható édesítőszerként.
A magas fruktóz tartalmú kukoricaszirup egy extra-édes folyadék, mely a kukoricakeményítőből származik. Legfőképp a készételekben, a süteményekben és a fűszerekben találkozhatunk az összetevővel - tájékoztat a Fox News.
OrientPress Hírügynökség
Ezek érdekelhetnek még
2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld
Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén
Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén
2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld
Vonat elé hajtott egy kamion Baján
Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;
2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld
Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld
Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg
Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során