Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2015. Május 06. 08:27, szerda | Helyi
Forrás: infoEger

Vajon a megyéből kerül majd ki az ország Mesterek Mestere?

Vajon a megyéből kerül majd ki az ország Mesterek Mestere?

Ki lesz a Mesterek Mestere a megyében?

Markovich Béla, ügyvezető, Mapei Kft.

Otthonunk, gyermekeink óvódája, iskolája, az utcák, a házak és terek, a hely ahol élünk: nem is gondolunk azokra a mesteremberekre, akik mindezt felépítették. Az építő szakmák társadalmi megbecsülése alacsony, egyre kevesebb fiatal választja hivatásául az építőipart.

“Szeretnénk elismerni a kiemelkedő színvonalú munkát nyújtó építőipari szakemberek munkáját és ezzel szeretnénk hozzájárulni, hogy javuljon az építő szakmák megbecsülése. Szeretnénk ha újra vonzóvá válna az építőipar a fiataloknak, mert építeni, alkotni a legcsodálatosabb dolog a világon” - beszélt céljaikról Markovich Béla a díjat alapító Mapei Kft. ügyvezetője.

Hozzátette: Emellett a legjobb szakemberek bemutatásával szeretnénk segíteni az építőipar kultúrájának fejlődését Magyarországon.

Ki lesz a Mesterek Mestere a megyében?

Az évente kiosztásra kerülő díjra minden, munkáját mesteri szinten, hivatásként folytató ma is aktív kőműves és burkoló szakember pályázhat. A pályázathoz referenciák, illetve referencia fotók beküldésével lehet pályázni.

A beérkező nevezettek közül a szakmai zsűri közönségszavazásra kiválaszt minden megyében és Budapesten 3-3 szakembert, akik közül közönségszavazás dönti el, hogy a megyében ki lesz a Mesterek Mestere. A Magyarország Mesterek Mestere Díjat a szakmai zsűri ítéli oda.

A díjazottak jelentős erkölcsi és anyagi elismerésben részesülnek: használhatják a Mesterek Mestere címet, tárgyjutalmat és jókora hírverést kapnak. A pályázatok benyújtásának határideje 2015. szeptember 1. További információk a pályázatról http://www.mapei.hu/mesterekmestere címen találhatók.

További információk:

Fülöp Zoltán

06 30 66 44 029

fulopzoli@hirnevugynokseg.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben