Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2015. Május 23. 22:22, szombat | Helyi
Forrás: police.hu

Zavartalan pihenés Heves megyében

Zavartalan pihenés Heves megyében

A nyári hónapokban a megye rendőrei fokozottan figyelnek a turisták biztonságára.

Heves megye a természeti adottságainak, fürdőhelyeinek és látnivalóinak is köszönhetően kiemelt turisztikai célpont. A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján 2014-ben 1 152 604 vendégéjszakát regisztráltak a megye kereskedelmi szálláshelyein.
A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság az itt élők közbiztonság érzetének javításán túl az idelátogatók zavartalan pihenésének biztosítását is kiemelt feladataként kezeli, amely tevékenysége a nyári hónapokban a legjelentősebb.
Megyénk valamennyi rendőrkapitánysága rendszeresen egyeztet az idegenforgalmi szervezetekkel, szakigazgatási szervekkel és a polgárőrséggel, hogy a nagy létszámú, kiemelt rendezvényeken a szükséges számú szakember biztosítsa az ott résztvevők zavartalan szórakozását.
A szabadvizek, bányatavak és horgásztavak környezetében visszatérő ellenőrzéseket végeznek a rendőrök az esetleges jogsértések és balesetek megelőzése érdekében.
A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság ez évben is aktív tagja a Tisza-tavi Közbiztonsági Koordinációs Bizottságnak, amely kifejezetten a Tisza-tavi régióban nyaralók biztonságát erősíti.
Az áldozattá válás elkerülése és a balesetek megelőzése érdekében a szakemberek többnyelvű tájékoztatókat, figyelemfelhívó anyagokat tesznek elérhetővé a strandokon, jelentősebb idegenforgalmi helyszíneken.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:31, kedd | Kék hírek

Kibervédelmi intézet: nagy összegű pénznyereményre hivatkoznak telefonos csalók

Nagy összegű nyeremény ígéretével próbálkoznak telefonos csalók - tudatta a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 07. 07:25, kedd | Sport

Bemutatták a magyar csapat párizsi olimpiára és paralimpiára tervezett ruhakollekcióit

Bemutatták a magyar csapat párizsi olimpiai és paralimpiai ruhakollekcióit hétfő este a Várkert Bazárban.